Přijímací aktivní smyčka LZ1AQ

Jak pomalu doplňuji anténní vybavení na víkendovém QTH, přišla řada i na nějakou vhodnou anténu pro KiwiSDR přijímač. Po nějaké době hledání na internetu a porovnávání různých možností, jsem zakoupil přijímací zesilovač k magnetické smyčce od LZ1AQ. Zesilovač má výborné parametry co se vlastního šumu týče a je vybaven i symetrizací. Výborný je malý útlum přenášeného přijímacího signálu na velkou vzdálenost pomocí ethernetového kabelu. Možnost přepínaní několika přijímacích smyček je potom už jenom ta pověstná třešnička na dortu.

2 komentářů

  1. OK2PYA napsal:

    Ahoj,
    jak vám to chodí? Je lepší konfigurace smyčky křížem, nebo pod sebou? Mám smyčku LZ1AQ na panelákovém balkónu a přijde mi to na 1,8 a 3,5MHz tupé, vyšší pásma relativně OK.
    73, Robert OK2PYA

    • Radek napsal:

      Zdravím, Chodí to dobře. Osvědčila se mi konfigurace s překříženými smyčkami. Může se potom dálkově přepínat směrování a odfiltrovat rušení, které vytvářejí sousedé, když dorazí na víkend. Na dolních pásmech je to slabší, chtělo by to větší smyčky. Základ je nesrovnávat podle S metru, ale podle slyšitelnosti signálů.

Napsat komentář