Bluetooth digi interface

Propojení telefonu s TRX pomocí audio kabelu bylo již mnohde publikováno. Představuje jednoduchý způsob, jak používat např. digitální módy pomocí telefonu. Bohužel každý výrobce má trochu odlišnou specifikaci a tolerance audio konektoru a tak ne vždy se podaří takovýto kabel rozchodit. Také omezení vyplývající z připojeného kabelu by bylo příjemné eliminovat.

Tak jsem objednal z Ebay jednoduchou bluetooth HF sadu. Rozebral jsem ji – odpojil akumulátor, mikrofon a sluchátko. Základní destičku s elektronikou jsem zabudoval do malé plastové krabičky, připojil akumulátor ze staršího telefonu, osadil dva trimry pro nastavování úrovní, vytáhl tlačítko pro zapínaní/vypínaní a párování zařízení na mikrospínač na vrchu krabičky. Původní nabíjecí konektor jsem zpřístupnil navrtáním dírky do krabičky z boku. Výstup z TRX jsem propojil přes sluchátkový výstup pomocí Jacku 3,5 mm a vstup TRX přes mikrofonní konektor. Zapojení se rozběhlo napoprvé.

Problém se ale objevil vzápětí. Mojí FT-817 se nelíbilo propojení zemí mikrofonu a reproduktoru přes bluetooth sluchátko a odmítal fungovat VOX pro klíčování. Proto jsem do RX cesty vsadil audio transformátorek a bylo po problému.

Teď už si jen užívám volnosti, kterou mi poskytuje použití tabletu a bezdrátového propojení s FT-817.

 

Napsat komentář