Otestování přenosné výbavy (2. subregionál 2011)

Jelikož nejsem závodní typ, využil jsem termínu 2. subregionálu VKV k otestování a doladění portablové výbavy.

Základ tvoří TRX Yaesu FT-817ND a modem NUE-PSK pro digitální módy. Jako anténu jsem použil plnorozměrovou G5RV dolaďovanou tunerem LDG Z-100. Tuner bude časem obměněn za ruční tuner menších rozměrů a bez potřeby napájení. Pro transport celé výbavy, kromě aku a antény, jsem zvolil hliníkový kufřík od foto výbavy, který se mi povaloval doma již řadu let. Je to sice jako skládat lego, ale vejde se to tam a nemám obavy, když s tím někde při převozu bouchnu ( to se bude týkat hlavně přepravy na jízdním kole).

Po Příjezdu na Zdešov (druhé stanoviště OK1KKI) jsem se dal rovnou na tahání drátů. Po chvilce zápasení s teleskopickým prutem byla G5RV na větvi a mohl jsem začít měřit. Neočekával jsem tak příznivé výsledky na první pokus. Na pásmech 80, 40, 20 a17 m bylo PSW pod 2. Na 30 m pásmu si teď nejsem jist hodnotou a  pásma 15 a 10 m byla nepoužitelná pro velmi „divoké“ průběhy impedance. I tak to stačí a prozatím jsem spokojen.

Dalším krokem bylo vyprázdnění kufříku a uzlování propojovacích kabelů. Výsledek je vidět ve fotogalerii. Takto koncipovaná výbava se v zásadě osvědčila. Pár změn zajisté ale bude, viz. např. avizovaná výměna tuneru za menší a lehčí. Taktéž plánuji úpravy na NUE-PSK modemu.

Na zbývajících fotografiích jsou antény na 2 m a anténa pro 70 cm, použité při 2. subregionálu.

[ratings]

Napsat komentář